calorieën tellen

Calorieën Tellen Is Een Must | Tel Jij Je Suf?

Calorieën Tellen Is Een Must

Tel Jij Je Suf?

GRATIS EBOOK!

“Calorieën tellen is een must” 

Van sommige is het een dagelijkse bezigheid geworden. Sommige hebben er totaal niks mee en sommige is het een obsessie om dagelijkse calorieën te tellen.

Maar wat is nou het beste? Calorieën tellen, is dat een must voor als je gewicht wilt afvallen?

Over het algemeen is calorieën tellen helemaal niet verkeerd of zo. Calorieën tellen kan ook wel nuttig zijn. Maar of het een must is …

In deze video wil ik jullie deze stelling stellen. Ik ben namelijk erg benieuwd hoeveel van jullie bezig zijn met calorieën tellen. Weten jullie ook wat het inhoud of hoort het bij een dieet wat je toevallig volgt.

Daarom hier de stelling:

Calorieën tellen is een must bij afvallen.

Ben jij het hiermee EENS of ONEENS.

Laat graag jouw mening achter onder in de reacties met evt een korte toevoeging van jouw mening. Waarom ben jij het er mee eens of oneens Wat is jouw ervaring met calorieën tellen. Past het in jouw gezonde leefstijl of juist niet. Ik ben hier erg nieuwsgierig naar….

Persoonlijk ben ik niet echt een calorieën teller. Ik denk ook niet dat het in mijn leefstijl en persoonlijkheid past. Als eerste ben ik al nooit zo goed met cijfers geweest, hihi. end daarnaast de hele dag tellen is niet op mijn lijf geschreven.

Maar er is nog een rede waarom ik zelf geen calorieën tel. De calorieën is helemaal niet het belangrijkste. Want een calorie zegt niet alles.
Geen idee of je het weet, maar je hebt verschillende calorieën. Een calorie is eigenlijk niets meer of minder dan een energiebron.

En we hebben verschillende bronnen waar we energie uit halen, zoals eiwitten, vetten en koolhydraten. Ons lichaam heeft gewoon ook echt energie nodig om goed te kunnen functioneren. Als we puur alleen onze calorieën tellen staan we dus eigenlijk niet helemaal stil bij wat voor soort calorieën dat dan zijn.

Er is namelijk een groot verschil of je bijvoorbeeld 100 calorieën van koolhydraten inneemt of 100 calorieën van eiwitten. En dan heb je ook nog verschillende soorten hierin. Zoals enkelvoudige koolhydraten en complexe koolhydraten en plantaardige eiwitten en dierlijke eiwitten. Dit zegt ook super veel over de soort energiebron/calorie.

Zie je dat alleen tellen niet altijd alles zegt … Je mag best wel calorieën tellen als je dat prettig vind of als je dat een goede leidraad geeft. Alleen weet wel dat er meer soorten calorieën zijn en werk ook daarmee in plaats van alleen maar je pure calorieën te tellen.

Liefs, Fara 

slank en fit recepten

slank en fit recepten

 

 

 

 

 

 

 

Laat Een Bericht Achter!