Dag 33 / RECEPT: Mango Kwark ( lunch)

Het is altijd heerlijk wakker worden als we in ons het bootje hebben geslapen. Zelfs Luan slaapt heerlijk de nachten door. Vandaag wordt een lekker zonnig dagje hebben ze voorspeld. Laten we het hopen, want gister viel de zon een beetje tegen.

Gelukkig breekt de zon rond een uur of 9 door en verwarmt hij heerlijk ons bootje.

ONTBIJT

Als ontbijt heeft Daniel weer beschuitjes hagelslag voor mij ( en de baby in de buik) gesmeerd. Luan eet er ook graag van. En samen met papa smikkelt ook hij van het yoghurtje met muesli. ( zie foto) En niet te vergeten ons kopje thee.

IMG_8091 IMG_8092

 

 

 

 

 

Daarna ga ik me even opmaken. Luan kijk vol bewondering graag met mij mee als ik dat doe. De Labello wilt hij ook wel op … En hij smeert een laag over zijn lippen ( en kin, en wangen en neus ….)

IMG_8095 IMG_8197

 

 

TUSSENDOORTJE

Als tussendoortje 2 lekkere volkoren crackers gesmeerd met wat kruidenkaas en een plakje kipfilet.

IMG_8225

 

 

 

 

 

Ondertussen is Daniel even de auto gaan wassen. Echt typisch zo’n mannen klusje … En hij doet het maar al te graag. Zodra Luan het ziet pakt hij ook meteen de spons en doet precies na wat papa ook aan het doen is. Mannen blijven mannen ….

Terwijl hun zich vermaken met water, een spons en de auto zit ik rustig toe te kijken en geniet ik van het zonnetje in mijn gezicht. Verschil moet er zijn 😉

IMG_8201 IMG_8214

 

 

 

 

LUNCH

Recept: Mango Kwark ( zo simpel en zo lekker)

Ps: de meeste recepten die ik in mijn dagboek blogs maak zijn gebaseerd op 2 personen, die vraag kreeg ik laatst 😉

Nodig:

  • Een bak neutrale kwark
  • 1 mango gesneden in stukjes ( houd wat stukjes apart voor de garnering)
  • 2 bananen gesneden in plakjes ( houd wat plakjes apart voor de garnering)
  • Een handje druiven ( houd wat druifjes apart voor de garnering)
  • Een eetlepel honing
  • Een eetlepel kaneelpoeder ( en wat voor de garnering)

IMG_8226

 

 

 

 

 

1. Doe de kwark in een bak en voeg de honing en kaneel toe en roer door elkaar

IMG_8227 IMG_8228

 

 

 

 

 

2. Voeg de bananen en druiven toe en meng

IMG_8229 IMG_8230

 

 

 

 

 

3. Voeg de gesneden mango ook toe en meng

IMG_8282 IMG_8283

 

 

 

 

 

Heeft er iemand nog een goede tip om een mango in mooie stukjes te snijden?

Door de grote pit lukt het me nooit om fatsoenlijke stukjes te snijden. De grote pit peuzel ik altijd nog even ” leeg”. ( zie foto)

IMG_8262 IMG_8231

 

 

 

 

 

4. Leg alles op een bord of schaal, en leg de stukjes mango, plakjes banaan en overige druifjes mooi op het midden neer als garnering. Wat kaneelpoeder er over en smullen maar!

IMG_8289 IMG_8287

 

 

 

 

 

Lekker ons maaltje opgegeten in het zonnetje,

IMG_8296 IMG_8299

 

 

 

 

 

En natuurlijk veel water gedronken.

IMG_8306 IMG_8309

 

 

 

 

 

 

 

Na onze heerlijke lunch is Daniel door gegaan met de boot wassen. ( wat hebben mannen toch met al hun ” dingen” wassen???? ) Daarom ben ik maar even lekker met Luan gaan wandelen. De omgeving is hier super mooi in Giethoorn.

IMG_8313 IMG_8315

 

 

 

 

 

 

 

Onderweg kwamen we wat bramenstruiken tegen. Dus we hebben weer wat ” gezonde snoepjes” geplukt en gegeten. Ook meneer ” spin” zat er heerlijk bij. Zo mooi om Luan dingen uit de natuur te laten zien.

IMG_8321 IMG_8316

 

 

 

 

 

Ik heb Luan geleerd welke bramen je al wel kan eten en welke nog moeten rijpen. Ik heb er ” een paar seconde film” van voor jullie. Zo knap dat hij begrijpt wat ik bedoel … ( kinderen begrijpen meer dan wij denken)

Na onze bramenzoektocht was hij toch wel een beetje moe geworden en hij gaf zelf aan dat hij een slaapje wilde doen in de kinderwagen. Hij was ook zo weg … Hihihi

IMG_8319 IMG_8325

 

 

 

TUSSENDOORTJE

Als tussendoortje heb ik een appel gegeten.

IMG_4590

 

 

 

 

 

Toen Luan zijn slaapje uit had zijn we met ons zodiak bootje het water op gegaan. Dat vind hij ook zo prachtig. Hij ziet dan van alles. Eendjes in het water, vlinders in de lucht, andere bootjes die voorbij varen. Het is altijd weer een belevenis voor hem.

IMG_4593 IMG_4600

 

 

 

 

 

 

 

Ook zijn we nog een waterijsje gaan eten. Dat hadden we hem beloofd.

IMG_4594

 

 

 

 

 

Later in de middag hebben we ons ” boeltje” weer gepakt. Het is toch fijn er even 1 nachtje er tussen uit te kunnen. Ons bootje is echt even ins terug trek plekje waar we even kunnen ” ont stressen ” van de normale weken die we wellicht allemaal wel kennen. 😉

AVOND ETEN

Thuis aangekomen was het in inmiddels al weer etenstijd. Daniel heeft vandaag gekookt.

Sommige mannen kunnen helemaal niet koken, sommigen zijn gelikte koks in de keuken. Mijn man zit daar precies tussen in.

Hij kookt wat je kan eten. Niet meer en niet minder. Denk aan hamburgers, aardappelen en een pot erwtjes op het vuur zetten, of macaroni maar dan op zijn simpels, macaroni koken, een pot saus er door een tomaat erbij, wat gehakt er door en dan vragen ” schat, kan jij het even kruiden want dat kan ik niet …”

Herkennen sommige vrouwen zich hierin?

Haha, ik vind het helemaal niet erg. Hij is weer goed in het aansluiten van internet, de tv, maakt lampen weer werkend, hangt mijn tierelantijntjes aan de muur en is ook niet vies van stofzuigen of dweilen.

Dus mij hoor je niet klagen 😉

Koken vind ik nu eenmaal leuk. Alleen het is soms gewoon makkelijk als je ” even niet zo’n zin” hebt om de keuken in te gaan, je man een warm prakkie weet te fabriceren!

Dus vanavond eten wij, spaghetti ala Daniel 😉 Ik had ook nog wat salade over van gister dus dat vandaag ook opgemaakt. ( de spaghetti was helaas al op toen ik mezelf bedacht dat ik er nog geen foto van had gemaakt …. 🙁 )

IMG_4602

 

 

 

 

 

Dit was ons dagje alweer. Morgen gaat Daniel weer een het werk en heb ik weer mijn “mama dag” ( ach, wanneer is het geen mama-dag, maar goed … Hihi)

Hopelijk hebben jullie ook genoten van deze mooie na-zomerdag.

Slaap lekker voor nu en ik spreek jullie morgen weer 😉 ( gezellig)

Liefs, Fara

Vorige blogs en recepten lezen?  Klik hier >>>

 

 

 

 

Laat Een Bericht Achter!