Dromenbord Maken / Droom Als Een Kind, Maak Je Dromen WAAR

Dromenbord Maken

 Droom Als Een Kind, Maak Je Dromen WAAR

Kan je het nog herinneren? Toen je nog klein was … Toen droomde je misschien wel dat je prinses wilde worden of als jongen zijnde ruimtevaarder.

Van nature kunnen wij allemaal heel goed dromen.  Of te wel. Het ons voorstellen wat we graag zouden willen.

Helaas verdwijnen deze droombeelden al snel uit ons hoofd als we groter worden.

Proff voetballer worden???

Welnee dat willen er zo veel, dat is haast onmogelijk

Beroemde zangeres worden?

Leer eerst maar eens goed zingen….

En ga zo maar door. 

Geheel onbewust worden onze kinderdromen en grootste plannen uit onze gedachten gestolen. Maar wat zou de rede kunnen zijn dat we van nature allemaal dromers zijn?

Wel eens gehoord van de uitspraak ” gedachten zijn krachten” .

Uit vele onderzoeken is gebleken dat gedachten krachten hebben. Natuurlijk is dit een heel diepgaand onderwerp waar ik nu even niet te diep op in wil gaan ( anders wordt dit veel te lang) Maar neem nou van mij aan, dat het een functionele rede heeft waarom we vanaf kinds af aan zo goede kunnen dromen oftewel visualiseren.

En hoe leuk vonden we dat wel niet. Het spelen van ridder zijn of gered worden door een knappe prins. Door de ” realistische” wereld om ons heen worden we van onze grootste plannen en diep verborgen krachten als ware bestolen. Zonder dat wij zelf of ” de wereld” het misschien ook maar door heeft.

Maar hoe zou jij het vinden als je weer ” mag” dromen. Misschien niet meer over prins of prinses worden. Maar dromen over jou toekomst plannen. Jou ambities en jou ideeën.

Wil je een eigen bedrijf starten? Wil je een gezin stichten? Wil je een nieuwe studie doen? Wil je een carrière switch maken? Wil je in een ander huis wonen? Wil je naar het buitenland vertrekken?

Heb jij een van deze dromen of een andere soort droom maar ” iets” houd jou tegen?

Dan adviseer ik jou om een dromenbord te maken!

Hoe gaat dat in zijn werk?

Met een dromenbord maken en hebben zorg je er oor dat je jou gedachten aan het werk zet om dingen die jij graag wilt voor je te stellen, te visualiseren.

  • Let op, denk je aan wat je juist niet wilt, richt je alsnog je gedachten erop, denk je er dus aan en zullen ook die gedachten uit komen. Dus wat je juist niet wilt.

Pas hiermee dus goed op. Als je denkt aan iets wat je niet wilt, schakel dan meteen over naar andere gedachten, naar wat je juist wel wilt.

Werkwijze:

Op dit dromenbord komt niet 1 droom, maar een scala van dromen die jij nog koestert. Een huis wat je op het oog hebt of een idee van jou droomhuis, een vakantie die je graag wilt maken, een baan of studie die je graag zou willen hebben, maar dat kan bijvoorbeeld ook iets van je gezondheid of gewicht zijn, of de persoon die je graag zou willen zijn ect. Het wordt jou dromenbord dus het mag alles zijn.

Nodig:

  • Een groot prikbord ( te koop bij bv xenos)
  • Punaises
  • Foto van jou ( jou met je gezin, net wat jij wilt)
  • Schrijf op een A-4tje welke woorden jij vind dat er bij jou passen en welke woorden jij er nog bij zou willen ontwikkelen. Bv. Leergierig, zelfstandig, lief, behulpzaam, zelfverzekerd, inspireren, doorzetter. Misschien zijn nog niet alle woorden waar, maar staan ze wel op jou verlanglijstje. Schrijf ze juist daarom ook op!
  • Foto’s van jezelf waar aan je aan een succesvol moment of periode moet terug denken, bv je diploma uitreiking, een behaald resultaat, iets waar je trots op bent. Dit is om jezelf er steeds weer van te overtuigen dat je al succesvolle resultaten hebt geboekt.
  • Tijdschriften met plaatjes waarbij jij aan jou doel moet denken. Bv een huis, een vakantie die je op het oog hebt, een auto die je graag zou willen, een bedrijfspand wat je graag zou willen, een studieplaatje van wat je wilt gaan volgen. Kortom, je begrijpt het wel
  • Internet plaatjes. Je kan hiervoor ook internetplaatjes opzoeken en uitprinten voor op je bord.
  • Maak een lijstje van alle dingen waar je tot nu toe al dankbaar voor bent. ( bedenk zo veel je kan, grote dingen en kleine dingen)

Gaande weg naar het creëren van jou dromenbord krijg je misschien zelf ook nog mooie ideetjes om op jou bord te hangen. Verzamel dit allemaal.

Maakwijze:

Als je alles hebt verzameld wat je op je dromenbord wilt hebben hebt, ga je alles mooi op het prikbord prikken. Het kan soms even puzzelen zijn, maar ga door net zo lang totdat jij er te reden mee bent.

Je mag altijd nog je dromenbord aanpassen. Het zijn jou dromen, dus jij bent ze de baas. Vervalt een droom of krijg je een nieuwe droom? Vergeet dan zeker niet even je dromenbord aan te passen. ( vandaar de punaises)

Als je helemaal klaar bent met je dromenbord geef je het een mooi plekje. In ik bedoel daarmee niet ergens ver weggestopt in een hoekje.

Nee, een mooi plekje waar jij dagelijks met je dromenbord wordt geconfronteerd.

Bij ons hangt hij in onze inloopkast. Iedere ochtend als we onze kleren pakken of onze schoenen aan of uit willen doen zien wij ons dromenbord hangen. Onbewust gaan steeds onze gedachten er even heen. En dat is juist de bedoeling. Want onthoud, gedachten zijn krachten! En vroeg of laat zullen ze uit komen. Daarop kan je vertrouwen!

Zo werkt de wet van aantrekkingskracht. 

Let op! Zodra jij niet meer in jou eigen dromen gelooft. Zullen ze ook nooit uitkomen, hoe vaak je ook naar je dromenbord kijkt.

Dus onze tip: blijf geloven in je dromen, maak je dromen kenbaar door een dromenbord te maken en laat het los!!!

Wat bedoel ik met ” laat het los” ?

Dat je niet steeds moet gaan zitten ” wachten” wanneer je dromen nou eens uit gaan komen? En er gefrustreerd van raakt. Dit zorgt er namelijk voor dat je dromen juist weg blijven.

Vertrouw erop dat je dromen uitkomen zodra het beste moment zich voordoet. Dus niet wanneer jij denkt dat het beste is, maar dat de situatie zo is, dat dit het perfecte moment is waarop jou droom uit komt.

Dat is misschien wel veel eerder dan je zelf denkt. Of het kan nog jaren duren voordat dat perfecte moment zich voor doet. Soms moet je eerst nog andere dingen hebben meegemaakt om je droom te verwezenlijken. Laat dit dus gewoon los.

Gaande weg kom je steeds dichter bij je doel zonder dat je het misschien wel in de gaten hebt. Onthoud, de weg naar jou droom toe is vaak nog leuker dan uiteindelijk bij je droom te zijn. Dus geniet ook van de weg ernaar toe.

Ik wens je alles succes met het behalen van jou dromen je leven lang 🙂

Liefs, Fara

 

Laat Een Bericht Achter!