Het nieuwe snoep voor je kind / Snoepen Mag!

Het nieuwe snoep voor je kind

Snoepen mag!

Misschien is snoep voor je kleintje heel normaal en weet hij of zij in welk kastje ze moeten zijn als ze er eentje willen. Of misschien kent je kleintje het echte ” snoepen” niet eens.

Het maakt eigenlijk niet uit. Want een kind vind het altijd heerlijk om wat te ” snoepen”. Maar … Wat ze snoepen maakt eigenlijk niet zo veel uit. Als het maar lekker is.

Of het nu spekjes zijn of een doosje rozijntjes. Vaak moet een ding overeen komen, het moet zoet zijn.

Als ouders zijn wij natuurlijk nog verantwoordelijk wat er in die kleine schattige mondjes verdwijnt. Hun vertrouwen volledig op ons. Vind je daarom dan ook niet dat wij die verantwoording ook erg serieus moeten nemen?

Besef ook dat als je ze nu al aan iets laat wennen het voor hun later stukken moeilijker wordt om af te leren. En ik zeg altijd maar zo, wat ze niet weten, missen ze ook niet.

Natuurlijk komen er ” buitens huis” wel eens ongezonde dingen voorbij. Denk aan schooltraktaties, verjaardagsfeestjes, opa en oma of de buurvrouw die ” wat lekkers” geeft.

Ik kan me voorstellen dat je als health freak mama deze aangeboden snoeperij wilt verbieden. Maar ook kan ik me voorstellen dat het erg vervelend kan zijn om steeds maar te zeggen dat je kind dat niet mag aannemen. Sterker nog, als je kind steeds te horen krijgt dat hij dat niet mag, wat creëer je dan? Juist, dat hij op zekere latere leeftijd toch eens gaat kijken wat dat ” verboden voer” is zonder dat jij daar erg in krijgt.

Ook ben je er niet altijd bij om te zien wat er in dat buikje verdwijnt. Denk aan school of spelen bij andere kindjes. Dan kan het 2 kanten opgaan. Of je kind heeft er niet veel behoefte aan omdat het thuis geen snoep eet. Of ze nemen het aan en genoten ervan.

Het punt hiervan wat ik wil aangeven is, als je kind weet dat het van jou geen grote snoeppot krijgt en in huis ook nergens te vinden is, weet je kind dat ze er thuis ook niet om hoeve te zeuren. Dat ze buiten de deur af en toe echt snoep krijgen is voor ze dan meer een lekker extraatje.

Persoonlijk ben ik geen moeder die naar iedereen loopt te roepen dat mijn kind geen snoep mag aannemen. Ik let er wel op dat hij er maar 1 of hooguit 2 krijgt anders geef ik wel aan dat het zo genoeg is. En thuis compenseer ik het met gezonder snoepgoed. Zo houd ik de balans tussen echt snoep en verantwoordelijk snoep.

Maar WAT kan ik mijn kind nu thuis voor verantwoordelijk snoep geven?

Ik heb hier 8 snoepideetjes voor je op een rijtje gezet wat ik zelf aan mijn eigen kind te snoepen geef thuis of voor onderweg.

  • Appeltjes met kaneel
  • Banaan met cacaopoeder mixen tot mousse
  • Schaaltje vers fruit of gedroogd fruit ( tutie fruttie)
  • Walnoten of andere nootjes
  • Waterijsjes
  • Zwarte chocola
  • Bananen chips
  • Zoute stengels ( babys tot 0 jaar geen zout aub)
  • Kortom: zorg voor een goede ” snoep balans” voor je kind. Ook hierin kan je de regel 75 % gezond en 25 % minder gezond toepassen.

Ik weet zeker dat we allemaal het beste voort hebben met onze schattenboutjes.

Want zijn ze niet om op te vreten???? 

 

Heb Jij Nog Een “Verantwoordelijk” Snoep Ideetje?

Laat Het Ons weten In De Reacties!

 

Liefs, Fara

 Deze video is gemaakt voor Love2BeMama.com

Laat Een Bericht Achter!