Light Producten Gezond of Light Producten Slecht?

“Laat je niet voor de gek houden”

Light-Producten-Gezond

Light-Producten-Gezond

In deze video wil ik je wat vertellen over Aspartaam. Een zoetstof wat in heel veel Light Producten zit. Je zou denken dat als je Light Producten koopt ze beter voor je zijn, maar dat is alles behalve waar! In Light Producten zit misschien wel geen suiker maar toch smaken ze zoet … Is dat niet raak?

Er zit idd geen suiker is maar nog iets veel slechter namelijk Aspartaam!

Nu zal je denken, wat is Aspartaam, is Aspartaam gevaarlijk en waar zit Aspartaam in?

Nou eigenlijk zit Aspartaam in alle light dranken en producten. En een klein beetje is ook niet zo erg.

Maar word het steeds meer dan kan je er flink schade aan leiden op ten duur. Sommige mensen denken dat je kan afvallen met light producten maar ook dat is verre weg van waar.

In deze video wil ik je graag het volgende uitleggen;

Zijn Light Producten Gezond of Light Producten Slecht?

Wat is Aspartaam

Light producten zitten vol met Aspartaam. Je wilt graag afvallen en je denkt, mooi ik haal alle producten die light zijn in huis en het afvallen kan beginnen.

Maar NEE, dat is niet waar!

In deze video wil ik je daar het een en ander over uitleggen. Aspartaam is een kunstmatige zoetstof , een vervanger voor suiker en is ongeveer 200 keer zo zoet is als suiker, die ook wel bekendstaat als E951. Doordat deze zoetstof aspartaam ontzettend zoet is word het veel gebruikt voor zoete light producten en frisdranken. Begin jaren 80 is deze zoetstof ontdekt en er zijn altijd al een tal van negatieve berichten rond gegaan over de effecten op de gezondheid.

Hier over zo meer …

Wat is nou aspartaam?

Aspartaam wordt vooral gebruikt bij dranken die koud gedronken moeten worden. Aspartaam valt namelijk uit elkaar boven kamertemperatuur en verliest daardoor zijn zoete smaak. Hierdoor is aspartaam niet geschikt voor voedingsmiddelen die na de toevoeging verhit moeten worden.

Daarnaast verliest de stof zijn zoetheid na verloop van tijd doordat de stof niet stabiel is. In dranken zoals cola light en andere koolzuurhoudende en zure frisdranken is de stof tot een half jaar houdbaar.

Waarom  Aspartaam word gebruikt?

Het word dus toegevoegd in producten ter vervanging van natuurlijke suikers. Zodra er op een verpakking  “suiker vrij” op staat en het proeft toch zoet dan zit er waarschijnlijk aspartaam in. Aangezien de tekst “suiker vrij” erg goed verkoopt is het ook wel een soort van commercieel iets. Maar als de fabrikant echt geen suiker meer in hun producten zou stoppen zou het natuurlijk helemaal niet lekker zijn, want we zijn nou eenmaal gewend aan zoetigheid. Daarom hebben ze Aspartaam toegevoegd, geen suiker, maar wel zoetigheid! Dus het verkoopt!

“Oké” denk je, goed idee!

Maar waarom is aspartaam niet goed voor de gezondheid en wat kan er gebeuren als je te veel er van neemt?

Aspartaam is eigenlijk gewoon een gif wat wordt gebruikt als zoet vervanger. Dus Aspartaam vergiftiging. Daarbij komt dan ook nog eens dat aspartaam je aanzet tot eten en als je light dranken drinkt, dan krijg je meer dorst.

We worden niet meteen heel erg ziek of zo, dit gaat heel geleidelijk. Als je veel light producten in huis hebt bijvoordeel kan je in de loop van de jaren klachten krijgen. Maar uiteindelijk is aspartaam gevaarlijk.

 Wat voorn aspartaam klachten zouden er kunnen komen zal je denken:

Denk aan, Chronische vermoeidheid, slapeloosheid, versnelde hartslag, gewrichtspijnen, spierkrampen, depressies, misselijkheid, geheugenverlies, menstruatieproblemen, en nog veel ergere ziektes die ik nu maar niet allemaal zal benoemen.

 

Conclusie, aspartaam is eigenlijk slechter voor je dan natuurlijke suikers.

Dus op de vraag:  “zijn Light Producten Gezond of Light Producten Slecht? “

Kan ik antwoorden: “Light Producten zijn niet gezond”

 

Dus je kan beter gewone producten gebruiken maar dan met mate dan alles in de light versie te kopen met het risico te veel aspartaam ( gif dus) binnen te krijgen. Natuurlijke suikers worden uiteindelijk wel beter opgenomen door het lichaam dan aspartaam, wat dus eigenlijk gewoon gif is.

 

Dit wilde ik jullie mee geven.

 

Dus denk niet; ik wil afvallen ik koop alles Light! En je mag best een light product eten als je dat lekker vind, maar denk niet dat het beter of gezonder is. En heb er niet je hele koelkast mee vol liggen. Uiteindelijk komt het er gewoon op neem dat als je wilt afvallen je er gewoon op moet letten met wat je eet en dat je ook gezonde dingen eet.

 

Ik hoop dat deze info nuttig voor je is geweest.

 

Heb je vragen of wil je een leuk commentaar achter laten dan kan dat onder deze Blog.

 

 

Laat Een Bericht Achter!