Affirmatie, Zelfbeeld En Zelfrespect / Mindset Video Deel 4

Affirmatie, Zelfbeeld En Zelfrespect

Mindset Video Deel 4

Dit is een affirmatie die we in deze video aan je laten zien. Herhaal deze affirmatie dagelijks voor jezelf om zo een beter zelfbeeld en zelfrespect te krijgen.

Affirmatie:

Dag Lieve ( jouw naam)

Je bent geweldig hoe je bent. Je doet het fantastisch. Je bent het waard gelukkig te zijn. Je bent sterk en zelfverzekerd. Je weet wat je wilt en je kan alles wat je wilt.

Je bent succesvol in alles wat je doet. Je bent een voorbeeld voor andere. Je verdiend het rijk te zijn in de breedste zin van het woord. Je bent liefdevol en welvarend. Het leven lacht je toe. Je bent uniek en je hebt prachtige kwaliteiten. Iedere dag opnieuw ben jij de beste in wat je doet en wilt zijn. Iedereen houd van je omdat je bent wie je bent.

 Met affirmaties kun je jezelf als het ware herprogrammeren.

Wat is een affirmatie?

In een affirmatie omschrijf je hoe je zou willen dat de realiteit was. Door deze zin regelmatig voor jezelf te herhalen beginnen je hersenen het te geloven waardoor je deze realiteit meer en meer zult gaan ervaren.

Voorbeelden van affirmaties

Een voorbeeld van een affirmatie is: “Iedereen is aardig tegen mij” of “Ik ben geweldig”.

Hoe werken affirmaties?

Met een affirmatie probeer je je hersenen als het ware voor de gek te houden. Het zit namelijk zo: Je hersenen geloven wat ze vaak te zien of te horen krijgen. En naar aanleiding van wat je hersenen geloven stel je bepaalde filters op die er voor zorgen dat deze geloven ook altijd kloppen.

Als jij bijvoorbeeld gelooft dat iedereen altijd aardig tegen je is is dit waarschijnlijk ook zo. Zodra je tegen jezelf zegt: “Dit is zo’n dag waarop alles mis gaat”, en je dat ook gelooft heb je meestal gelijk. Het zal allemaal mis gaan die dag.

De filters die je hersenen ontwikkelen zorgen ervoor dat je altijd ervaart wat je verwacht. Met affirmaties probeer je je hersenen nieuwe geloven aan te praten om zodoende je filters bij te stellen. Daardoor zal je de wereld dus ook anders ervaren. Je bent dus in feite bezig jezelf te hersenspoelen.

Affirmaties herprogrammeren als het ware je hersenen waardoor je de wereld om je heen anders zult ervaren.

Hoe pas je affirmaties toe in het dagelijks leven?

Ten eerste moet je jezelf de vraag stellen welke affirmaties je wilt geloven. Wat zou je het liefste anders zien? Als je slanker wilt zijn kan je daar een affirmatie van maken. Het kan zijn dat jij gelooft dat het moeilijk is om slank te zijn, omdat dit simpelweg altijd zo is geweest voor jou. Je eigen geloof wordt steeds opnieuw bevestigd.

Schrijf bijvoorbeeld de volgende affirmatie voor jezelf op: “Ik heb een mooi e slank lichaam”. Zeg het hardop tegen jezelf en herhaal een aantal keer. Schrijf je affirmatie in je agenda of op een andere plek waar je het regelmatig ziet. Zeg het regelmatig tegen jezelf.

Blijf de affirmatie net zo vaak herhalen tot je hem zelf op een bepaalde manier begint te geloven. Door het te blijven herhalen herprogrammeer je je geloven rondom je lichaam en zal je merken dat het na een tijd steeds makkelijker wordt om slanker te worden. Hierdoor wordt je geloof sterker en is je affirmatie geslaagd: Je zit in een positieve spiraal. Als je dit hebt bereikt is het tijd om aan de slag te gaan met een nieuwe affirmatie!

Een krachtig gereedschap om te ‘kleien’ met je leven

Werken met affirmaties is een speelse en toch krachtige manier om je leven te sturen in de richting die jij wilt. Door jezelf nieuwe geloven aan te praten zal je daadwerkelijk veranderingen in je leven zien. Hoe jij de wereld om je heen ervaart is namelijk maar net hoe jouw hersenen hem willen ervaren. Door je hersenen nieuwe geloven en verwachtingen mee te geven kun je kleien met je eigen leven!

“Welke Affirmatie Ga Jij Vandaag Gebruiken?”

 

Bron: sochicken.nl

 

Laat Een Bericht Achter!