overgewicht

Overgewicht Vragen | Q&A #1

Overgewicht Vragen

Q&A #1

Lieve kijkers en volgers van Slank & Fit TV

Hierbij presenteer ik jullie mijn eerste Q&A video.

Aangezien ik zooooo veel mailtjes van jullie in mijn mailbox krijg wat te maken heeft met overgewicht ( lees; vorige week vrijdag op 1 dag maar liefst 27 persoonlijke mailtjes van jullie) en ik deze allemaal zo goed mogelijk persoonlijk beantwoord ( wat ik ook heel gezellig vind) vond ik het toch jammer dat niet iedereen deze  vraag en antwoord mailtjes leest. Ik krijg namelijk ook vaak veel de zelfde vragen over overgewicht en denk dat er zeker meer zijn die wat hebben aan deze vragen en antwoorden.

Daarom heb ik besloten iedere week wat vragen van jullie mailtjes te verzamelen en deze te beantwoorden in een Q&A video. Zo kunnen we met z’n alle nog meer mensen helpen op het gebied van voeding, gezondheid en overgewicht.

Dit is dus de eerste Q&A video waarin ik vragen van jullie kijkers ga beantwoorden.

Heb jij nu ook een vraag wat te maken heeft met je overgewicht, stel hem dan onder de video of mail naar info@FaraBellinga.com en wie weet beantwoord ik jouw vraag in de volgende video J

Veel kijk plezier met deze video!

P.s 1: Mocht je een goede toevoeging op een vraag hebben over overgewicht, aarzel dan  niet om jouw tip of aanvulling onder in de reacties te zetten. Laten we elkaar allemaal helpen!

P.s 2: Dit zijn vragen van persoonlijke mailtjes, reacties onder video’s en vragen via mijn sociaal media

Q&A #1

Jan vraagt:

Ik train al acht jaar mijn buik en ben nog niet van het vet af. Ik doe vier keer per week cardio, eet twee stuks fruit per dag, ontbijt goed, drink geen alcohol, ik ben bijna zover om de handdoek in de ring te gooien ………

Fara antwoord:

Misschien heeft je lichaam voedingstekorten opgebouwd. Ondanks we wel gezond eten kan het zijn dat we niet genoeg voedingsstoffen, mineralen, vitaminen en proteïne binnen krijgen. Als je dan wel veel sport maar geen of niet genoeg bouwstoffen binnen krijgt, dan kan je lichaam zichzelf niet goed opbouwen en ben je dus aan het sporten op gebakken lucht, zoals ze dat noemen. Mijn tip: Verbeter je eetpatroon of voeg aanvullende voedingsstoffen toe aan je gezonde eten door middel van supplementatie en voedingsshakes 🙂 Werkt echt super!!!

Kyra vraagt:

Hoelang duurt het voor dat je merkt dat je gewicht verliest?

Fara antwoord:

Dat ligt echt aan je zelf, je eigen motivatie en aan je lichaam. Niet ieder lichaam is het zelfde. Ik zeg altijd “Geef je lichaam 3 maanden de tijd” om te herstellen en resultaat te merken.

Amber vraagt:

Als ik jouw tips goed volg, kan ik dan binnen 5 maanden gewicht verliezen of moet ik pillen en drankjes ( afslank middelen ) gaan kopen?

Fara antwoord:

Als je deze tips goed in actie omzet kom je zeker een heel eind. Sowieso geen pillen en drankjes kopen alsjeblieft. Je lichaam moet ook gezond blijven, dat is het allerbelangrijkste! Leer je leefstijl gezond aan te passen en je gewicht komt vanzelf!

Fatma vraagt:

Ik wil speciale shakes gebruiken om van mijn overgewicht af te komen, is dat juist?

Fara antwoord:

Ligt er helemaal aan wat voor shakes. Denk aan kwaliteit ( dus niet zoals die goedkope shakes van de Kruidvat bijvoorbeeld) en wat er in zit. Er moeten wel biologische hoog kwaliteit voedingsstoffen inzitten anders herkent je lichaam ze niet, heeft het er niks aan en blijf je alleen maar heel veel honger houden 😉

Laura vraagt:

Wat eet je precies als ontbijt, lunch en diner als je van je overgewicht wilt afkomen?

Fara antwoord:

Als ontbijt eet ik het liefst iets met havermout of yoghurt. Daarmee maak ik vaak veel variaties. Dat laat ik allemaal zien in een andere video. Link staat hieronder.

Ontbijt: https://www.youtube.com/watch?v=dXSMHVIme8E

Als lunch eet ik veel salades. En dan niet alleen wat blaadjes sla en een wortel, maar ik gebruik als vulling ook soorten kaas, zoals mozzarella, geitenkaas of feta. En eet ook wel eens vis door de salade, denk aan zalm en tonijn daar zitten ook gezonde proteïne in.

Ook hier heb ik een video van gemaakt.

Lunch: https://www.youtube.com/watch?v=3vLsKy7B-pU

Wat ik ook veel eet is roggebrood. Ik ben zelf niet zo van het gewone brood ( ook daar heb ik een video over gemaakt; https://www.youtube.com/watch?v=d-3wmcTYCuc )

In roggebrood zitten ook veel vezels dus daar kon je ook lekker vol van te zitten.

Als avond eten kook ik het liefst met veel verse groenten. Hierover heb ik ook een video van gemaakt. Avond eten: https://www.youtube.com/watch?v=6i4PfYvrF2w

Vooral als je wat wilt doen aan je overgewicht kan ik aanraden om de enkelvoudige koolhydraten, zoals aardappelen, rijst en pasta achter wegen te laten of af en toe te schrappen. Hiervoor in de plaats eet je dan peulvruchten, zoals kapucijnen, erwten of linzen ect. of een extra groenten en salade om je maaltijd wel voedzaam te houden.

Veel liefs, Fara

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Laat Een Bericht Achter!