Van Krantenjongen Naar Eigen Baas! / 17 jaar later …

Hiep Hiep Hoera, Mijn Lieve Schat Vandaag 17 Jaar Eigen Baas!

CIMG2465Vandaag is het 5 nov 2014. Precies 17 jaar geleden, 5 nov 1997, startte mijn lieve man zijn eigen bedrijf en werd hij eigen baas.

Al 17 jaar lang begeleid hij mensen op het gebied van voeding, gezondheid, sport en lifestyle. Al meer dan 100den mensen heeft hij “over de vloer” gehad die veel aan zijn begeleiding, adviezen en coaching hebben gehad. En nog dagelijks begeleid hij ook weer nieuwe mensen op weg naar hun doel van succes!

Dit bracht mij op een leuk idee om mijn eigen lieve schat te gaan interviewen over zijn weg naar succesvol eigen baas zijn. Want laten we voorop stellen, hij heeft er kei hard voor gewerkt en dat doet hij nog steeds.

“Al meer dan 100den mensen heeft hij “over de vloer” gehad die veel aan zijn begeleiding, adviezen en coaching hebben gehad.”

Voordat ik hem echt kende bewonderde ik zijn doorzettingsvermogen en kracht al. Ik ging naar een training over voeding, gezondheid en hoe je klanten hierin kan begeleiden.

Daniel gaf training over hoe hij begon als 17 jarige krantenjongen. Hij vertelde zijn verhaal naar het verlangen om voor zich zelf te kunnen werken in plaats voor zijn krantenbaas. En hoe hij wegen bewandelde om zijn doel tot werkelijkheid te brengen.

Hoe hij boven op zonder bij zijn ouders, zijn eerste klanten ontving. En ik moet nog altijd lachen als zijn ouders wat anekdotes vertellen over zijn begintijd.

“Daniel gaf training over hoe hij begon als 17 jarige krantenjongen.”

Dat als de bel ging en er kwamen klanten binnen dat hij riep “papa, mama, rechtzitten, ik heb klanten” En dat de klanten dan door de woonkamer naar boven via een smal trappetje de zolder op moesten waar hij zijn eerste kantoortje had.

En ik moet ook steeds weer lachen als zijn ouders vertellen hoe hij vroeger zijn klanten opbelde om te vragen wat hun “maten” ( lees: gewicht en centimeters) waren. Dan zei hij “Hoi Rita, hoe groot zijn je borsten” En daar bedoelt hij dan de bost omvang bij. Zijn vader plaagt hem daar nog wel eens mee, hihihi.

Oké, het mag af en toe een beetje gek klinken, en misschien keken er toe mensen raar op van wat hij deed. Maar hij had een duidelijk missie voor ogen. Eigen baas zijn en dat deed hij door middel van andere te helpen naar een gewenst resultaat.

“Dan zei hij “Hoi Rita, hoe groot zijn je borsten” En daar bedoelt hij dan de bost omvang bij. Zijn vader plaagt hem daar nog wel eens mee, hihihi.”

In dit blog artikel wil ik mijn eigen man interviewen over zijn weg naar wie hij nu is. Hopelijk vinden jullie dit leuk om te lezen en mag hij jullie inspireren met zijn verhaal zoals hij mij 6 jaar geleden ook heeft geïnspireerd en nog steeds iedere dag doet!

Laten we snel beginnen. Pak je kopje thee erbij en lees mee met het verhaal achter een simpele krantenjongen die onder de puisten zag 😉

 Interview met Daniel Bellinga

1. Kan je nog het moment herinneren dat je voor jezelf besloot dat je eigen baas wilde worden?

Op mijn 13de jaar mocht ik met mijn vriendje en zijn vader, die eigen baas was, mee naar de beurs om zijn bedrijf te promoten.

Vanaf mijn 12de had ik een krantenwijk en de baas die ik toen had was altijd boos op mij omdat ik altijd in plaats van in de ochtend, in de middag de krant bezorgde.

“Ik realiseerde mij dat ik mijn krantenbaas helemaal geen leuk baas vond”

Toen ik op de beurs stond en zag hoe de vader van mijn vriendje zijn eigen bedrijf promoten en als eigen baas mensen hielp, realiseerde ik mij dat ik mijn krantenbaas helemaal geen leuk baas vond en ik veel liever ook eigen baas wilde worden.

CIMG47552. Wat waren de 3 voornaamste redenen dat je zo ontzettend graag eigen baas wilde worden?

Rede 1: mijn eigen werktijden kunnen inplannen

Rede 2: werken aan mijn eigen doelen en dromen en niet voor een baas zijn doelen en dromen

Rede 3: onafhankelijk willen zijn

3. Wanneer wist je wat voor bedrijf je wilde beginnen?

Na een eigen goede resultaat met gezonde voeding en gezonder leven. Op jonge leeftijd was ik altijd al heel snel moe, ik zat onder de pukkels en kwam in de ochtend erg moeilijk mijn bed uit. Door meer te leren over voeding , gezondheid en sport en daardoor beter voor mijn lichaam ging zorgen kreeg ik goede resultaten.

Dat was het moment dat ik dacht, hier wil ik ook andere mee helpen.

CIMG48454. Hoe waren de reacties van leeftijdsgenoten om je heen toe der tijd?

Veel afwijzingen! Veel negatieve reacties zoals “doe toch normaal” “dat gaat je nooit lukken” “doe toch gewoon wat iedereen doet en zoek een baan”. Al deze negatieve reacties motiveerde me des tijds alleen nog maar meer om te laten zien dat het me wel zou gaan lukken.

5. Kreeg je veel kritiek en waarom was dat zo denk je?

Ja, ik kreeg zeker veel kritiek. Waarom? Ik was 17 jaar, een dunne smalle jongen met lang haar en 2 zilveren oorbellen ( zie foto) Niet echt een typ die je snel zou zien als eigen baas.  Ze zeiden “je ziet er uit als een surf-dude en niet als een zakenman”

6. Wat dreef jou om ondanks dat iedereen het maar raar vond toch door te gaan om eigen baas te worden?

Het verlangen om mijn doel te verwezenlijken was zo groot en ik wist dat als ik het zelfde zou blijven doen als wat ik nu deed ik nooit mijn doel zou behalen. Ik geloofde oprecht in mezelf en was bereid om te leren van andere eigen ondernemers.

“Ze zeiden “je ziet er uit als een surf-dude en niet als een zakenman”

Daniel-Bellimga-VOOR-Foto-225x3007. Wat heb je moeten opgeven om uiteindelijk fulltime eigen baas te worden.

Mijn moeder zegt dat ik een stuk van mijn jeugd heb moeten opgeven om dit doel te verwezenlijken. Rond hangen met vrienden of los gaan in de discotheek heb ik nooit echt gehad. Ik was op jonge leeftijd al onder veel volwassenen.

8.  Wat zijn de 2 grootste persoonlijke veranderingen die je de afgelopen jaren hebt doorgemaakt?

1. Ik ben gegroeid van heel onzeker naar zelfverzekerd. Ik weet nog dat ik heel lang mijn onzekerheid verhulde in 3-delige pakken en me anders presenteerde om maar zelfverzekerder over te komen. De laatste jaren heb ik geleerd dat zelfverzekerdheid niet zit in je verschijning of in alles wat je te vertellen hebt, maar gewoon te laten zien wie je écht bent. Je bent gewoon goed om wie je bent.

2. Wat ik mezelf heb gerealiseerd is dat het ook belangrijk is een kwalitatieve leefstijl te leven, kunnen genieten van de vrijheid met je dierbare en je gezin. Geluk en voldoening zit meer in de kleine dingen in het leven dan alleen maar in de grote dingen die ik vroeger ook heel lang heb nagejaagd.

“Ik geniet nu volop als familieman!”

3. Nu ik vader ben geworden realiseer ik me dat ik het meeste geniet van mijn gezin met Fara en kleine Luan en een 2de kindje op komst. Wetend hoe snel de tijd gaat en volop geniet als familieman.

1918138_1173415215952_3494152_n Mentor Jim Rohn9. Denk je dat iedereen eigen baas kan worden?

Nee. Je moet keiharde zelfdiscipline hebben en veel doorzettingsvermogen. Je moet je dromen niet makkelijk laten stelen en volhardend zijn in wat je hebt besloten te doen.

10. Wat heb je voor eigenschappen nodig om eigen baas te kunnen zijn volgens jou?

Heel leergierig zijn, jezelf willen ontwikkelen, door blijven gaan, discipline, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen.

11. Wat zijn jou 3 levenslessen wat je de afgelopen 17 jaar hebt geleerd?

1. Blijf dicht bij je zelf, blijf wie je bent en doe je niet anders voor.

2. Speel met niemand competitie dan alleen met jezelf

3. Houd je doel voor ogen en geef nooit op.

12. Wat zijn jou beste adviezen voor andere die ook graag eigen baas willen worden, of succesvoller willen worden in het eigen baas zijn?

– Maak een duidelijk bedrijfsplan wat je wilt en kom ik actie met een 90 dagen plan.

– Omring je met de mensen die jou voorbeeld zijn en wees leergierig.

– Heb geduld en vertrouwen in je eigen kunnen en geniet van de weg naar jou eigen succes.

Heb jij ook nog een goede vraag aan Daniel? Laat hem dan achter onder in de reacties. 🙂

“Dankjewel lieve schat voor je open gesprek op onze blog”

Liefs, Fara

SAMSUNG CSC

Daniel Bellinga / Welzijns-coach en lifestyle-coach

Laat Een Bericht Achter!